YÜKSEKOKULUMUZDAN HABERLER

İSG 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizle Çorum-Yağmaksan Teknik Gezi

Çorum-Yağmaksan ve İSG öğrencilerimiz

İSG 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizle Çorum-Yağmaksan Teknik Gezi

28 Kasım 2019 tarihinde Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet GÜMÜŞ nezaretinde Çorum Yağmaksan Yağlılar Mak. ve San. Tic. Ltd. Şti. İşletmesi’ne bir teknik gezi düzenlemiştir. Plaka kodu 19 olan, Anadolu’muzun güzel şehri Çorum’a 19 kişilik öğrenci grubumuzla gerçekleştirdiğimiz gezimiz için Akdağmadeni’nden saat 08:00’de hareket edilmiş ve saat 10:30’da Çorum’a intikal edilmiştir. Çorum’da AHL Avm’de dinlenme amaçlı mola verilmiş ve saat 12:30 sularında Çorum Organize Sanayi bölgesine hareket edilmiştir. Teknik gezimiz Çorum Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki Yağmaksan fabrikasına saat 13:15’de ulaştıktan sonra başlamış ve üretim sorumlusu Ahmet KÜPÜR’ün nezareti ile fabrika içerisinde devam etmiştir. Fabrikanın Üretim sorumlusu Ahmet bey makine ekipmanlarının imalatı hakkında detaylı bilgiler vermişlerdir. Yağmaksan bünyesinde üretimi yapılan ürünlerin birçoğu ihraç edilmekte, yurt içerisinde dağıtımı yapılan ürünler ise savunma sanayiine tedarik edilmektedir. Firma birçok kalite belgesine sahip olması ile alanında Türkiye’de saygın firmalardandır. Öğrencilerimizin çalışma ortamını yerinde tetkik etmeleri çok faydalı olmuştur. Türkiye’de savunma sanayiinde oldukça önemli olan kritik parçaları üretmesi nedeniyle yapılan çalışmaları yerinde görmek öğrencilerimiz açısından oldukça kayda değerdir. Silahlar, askeri ekipmanlar ve vasıtalar için birçok ürünün tedarikçisi olan firmada, işçilerin çalışma tezgahları yerinde incelenmiş, üretim bantları ve iş prosesleri hakkında bilgi sahibi olunmuştur. Mikron seviyesinde malzeme üretiminin ne kadar önemli olduğu, otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığı, farklı tezgahlarda çalışan işçilerin iş paylaşımları hakkında da ayrıca fikir sahibi olunmuştur. İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını çalışma yerinde tetkik etmek, öğrencilerimizin tecrübe kazanması ve iş ortamı hakkında bilgi sahibi olması açısından çok faydalı olmuştur.

Üretim sorumlusu Ahmet KÜPÜR 1,5 saate yakın fabrikada grubumuza nezaret etmiştir. Ayrıca üretim yapılan tüm tezgahlarda kullanılan cihazlar hakkında bilgiler verilmiştir. Gezinin son bölümünde üretilen malzemelerin analiz laboratuvarlarında kontrolü incelenmiş ve daha saat 15.00 itibariyle öğlen yemeğine geçilmiştir. Yemeğin ardından firma önünde topluca fotoğraf çekilmiş ve teknik gezi tamamlanmıştır. Bu gezi esnasında imalat, üretim, depolama ve kontrol üniteleri hakkında Üretim sorumlusu Ahmet KÜPÜR’den detaylı bilgiler alınmıştır. Kendisinin sektördeki tecrübeleri ve öğrencilerimizle olan paylaşımları gezimizi fazlasıyla tatmin edici hale getirmiştir. Ayrıca firmanın insan kaynakları sorumlusu Gülşah hanımın okulumuza gösterdiği ilgi ve bizlere gösterdiği kolaylık açısından kurumsal olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Gezi ve yemek sonrası Akdağmadeni’ne hareket edilmiş ve akşam saat 18:00’da Akdağmadeni’ne varılmıştır.

Yağmaksan firması ile ilgili kısa bir bilgi aşağıda verilmiştir.

YAĞMAKSAN, genç, dinamik ve profesyonel bir kadro ile kısa zamanda kendisini kanıtlayarak bir kalite güvence sistemine dönüşmenin öyküsüdür. Almanya’da uzun yıllar makine sektöründe çalışarak edindikleri bilgi birikimi, çalışma ilkeleri ve iş disiplinini YAĞMAKSAN markasıyla hayata geçirerek büyük bir girişimcilik örneği sergileyen Mustafa YAĞLI ve Necati YAĞLI kardeşler tarafından 1994 yılında Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmuştur. Toplamda 30.000 m2 açık alan üzerine kurulu yaklaşık 10.000 m2 kapalı alana sahip tesisinde geçmişten gelen tecrübeler ile Dünya standartlarında ve yüksek kalitede üretim yapmaktadır. İthalat ve ihracat verilerine göre bölgesinin önde gelen firmalarından biri olarak Yağmaksan, yaklaşık 150 çalışanı ile enerji, makina, otomotiv, raylı taşımacılık, havacılık gibi sektörlerde Dünya'nın önde gelen markalarına yüksek kalitede ürün üretmektedir.

01.12.2019 19:40